CPAP-
laitehoito

CPAP-laitehoito on ensisijainen hoitomuoto erityisesti keskivaikeaa tai vaikeaa uniapneaa sairastaville. CPAP-laitehodossa (continuous positive airway pressure) ylläpidetään maskin avulla ilmateissä jatkuvaa, yksilöllisesti sopivaksi asetettua ylipainetta, joka pitää ylähengitystiet auki unen aikana. Hoito on hyvin tehokasta ja potilaiden unen- ja elämänlaatu paranee nopeasti säännöllisen käytön tuloksena.

CPAP-laitetta käytetään hoidossa joka yö

CPAP-laitetta käytetään säännöllisesti joka yö, joten laitehoidon aloituksessa onkin tärkeää löytää potilaalle parhaiten sopiva maski. Maskeja löytyy eri kokoja niin nenämaskeista, sierainmaskeista kuin kokokasvomaskeista. Valikoimastamme löytyy myös pienikokoinen CPAP-sierainmaski, joka sopii kätevän kokonsa ansiosta esimerkiksi mukaan matkoille.

Kokenut unihoitajamme auttaa parhaiten potilaalle sopivan maskin valinnassa ja opastaa laitehoidon toteuttamiseen kotona. Maskiin tottuu jo muutamassa viikossa.

Laitehoidon seuranta

Ensimmäisinä kuukausina hoitoa seurataan AirView-etäseurannalla, jonka aikana asiakkaalla on mahdollisuus saada apua mahdollisiin laitehoidon käytännön ongelmiin nopeasti puhelimen välityksellä. Tarvittaessa varaamme ajan unihoitajalle.

Jos epäilet, että sinulla on uniapnea tai koet nukkumisen kanssa ongelmia, ota yhteys Unixin unihoitajaan.

UNIAPNEA, MINULLAKO? Lataa tästä ilmainen opas

Verkkokauppa

Unixin verkkokaupasta tilaat
kätevästi laadukkaat tuotteet
uniapnean hoitoon.

Start typing and press Enter to search